sreda, 3. februar 2016

Stare nove pokrovke

Še en projekt, ki sem se ga lotila pred dnevi. Morda komu prav pride. Za rojstni dan sem za darilo dobila posode Emo s pikami. Nad njimi sem zelo navdušena, poleg tega mi zelo ustreza njihov vintage stil, pridih podeželskega.

Ker imam vseeno še kar nekaj posod in ponev, ki so uporabne in jih potrebujem, sem se odločila, da jih vse skupaj nekako povežem. Glede na to, kako imam rada vse tisto, kar je od naših babic in ker se mi je nekaj držal na pokrovkah pokvarilo, sem to izkoristila. 


Odšla sem v babičino kuhinjo po skriti zaklad. Našla sem že precej stare, malce oguljene pokrovke ustrezne velikosti, ki bi mi verjetno povedale marsikateri odličen recept, ki bi ga bilo vredno poznati. O skrivnih receptih so zvesto molčale, a se mi zdi, da so na koncu izrekle tihi hvala. 

V trgovini Antus sem kupila živo rdečo barvo za porcelan. Vrhnjo stran pokrovk sem nekajkrat prebarvala, jih po navodilih zapekla, da se barva obdrži in je tako zaščitena pred poškodbami in pomivanjem. Ker so pokrovke kovinske, njihov ročaj zelo hitro postane prevroč, da bi ga lahko prijeli. Zato sem staro prijemalko za posodo zgolj posodobila in ji zašila nov rdeč robni trak.

2 komentarja:

  1. Krasna predelava. Tudi sama imam doma podobne lonce, le manjše in v rdeči barvi ;)
    prisegam na EMO lonce, sploh tiste črne, težke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Upam, da se tudi na dolg rok barva obdrži.

      Iz tistega črnega mi je kar golaž zadišal :)

      Izbriši