petek, 22. april 2016

Ninci DEO Vinci

Da so dezodoranti škodljivi, skoraj že vrabčki čivkajo. Aluminij v le teh naj bi povzročal raka in nastanek Alzheimerjeve bolezni. Koliko resnice je v tem, me niti ne zanima. Verjamem v to, da je pomembno, kaj dajemo nase in vase. Mnogi kozmetični izdelki vsebujejo škodljive snovi, hrana prav tako. 

Zadnje čase se zelo poudarja pomen zdrave prehrane in vsega naravnega, kar vsekakor podpiram. In to ne zato, ker je sedaj moderno biti "bio" ali "eko". Vse to me ne zanima le tukaj in zdaj, ampak sem s tem odraščala. Mnogim slabim stvarem se ne moremo izogniti, ker nanje nimamo vpliva, določenim se nočemo, ker so nam pregrešno dobre, spet pri drugih ne vztrajamo zaradi takšnih in drugačnih vzrokov. In to ni nekaj novega. Tako pač je! Ljudje smo grešniki, vse novo nas neznansko privlači. Hitri rezultat z malo vloženega dela nas pritegne kot magnet. Naj ne zaidem preveč, saj verjamem, da vse to že veste. V kar sem resnično prepričana, je to, da so nekoč določene stvari vedeli, ki so delovale. Nasvete naših prababic in dedkov si je vredno zapomniti. Živeli so preprosto, skromno in v ne malo stvareh enostavneje kot danes. 

Spodnjega recepta mi sicer ni zaupala moja babica, vendar sem se do njega dokopala sama. Ko sem pričela z delom, ki mi je predstavljal velik stres, sem najprej posledice opazila pri potenju. Bilo je obilno in neprijetnega vonja, česar poprej nisem dnevno opažala. Ker me je tovrstno stanje zelo motilo, sem se odločila, da moram nekaj proti temu storiti. Kupljeni naravni dezodoranti mi niso pomagali in še dragi so. 
Malo sem raziskovala in spoznala, da je soda bikarbona učinkovita.  


Ker mi nanašanje praška ni bilo najbolj pripravno za vsakodnevno uporabo, sem prišla do kombinacije sode, škroba in kokosovega masla. Ta recept sem še dodatno razširila tako, da sem ustvarila mazljivost in poskrbela za nego pazduh, ki mi v celoti ustreza.


Nisem potrebovala dolgo, da sem spoznala, da deluje. Še vedno sem se potila, vendar neprijetnega vonja od takrat naprej ne poznam več. Res pa je, da po določenem času popusti delovanje. Vendar lahko ga imaš pri sebi in ga večkrat naneseš. V zakup je potrebno vzeti le to, da je krema dezodoranta trša v mrzlem prostoru in redkejša v toplejšem. Na uporabo to vpliva le toliko, da moramo tršo kremo prej v rokah stopiti.  


4 komentarji:

  1. Ninci, kako lepo si to napisala. Se popolnoma strinjam s tabo.
    Pa še to je, da je potenje zdravo, saj s tem izločamo odvečne snovi in tudi strupe iz telesa.
    Že nekaj časa uporabljam sodo kot deo. Mi je pa tvoja rešitev neznansko všeč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesela sem, da se tudi širše ljudje vedno bolj zavedajo zakladnice izkušenj in modrosti, ki so nam jo zapustili naši predniki. Včasih se premalo zavedamo kako dragocena je. Hvaležna sem, da si z nami delila svoj recept za deodorant. Tudi sama uporabljam sodo. Me pa zanima, če deodorant pušča kaj mastnih madežev,

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala obema za komentar.

    Prav zares mastnih madežev sama do sedaj nisem opazila. Nekakšno sled na belih oblačilih sem včasih zaznala, ki je s pranjem popolnoma izginila. In še te ni več, ko sem zamenjala eterično olje s kvalitetnejšim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je tale Ninci DEO Vinci. Od kar ga imam (en teden) ga redno uporabljam in odlično opravlja svoje delo. Hvala za darilo!

    OdgovoriIzbriši