ponedeljek, 23. november 2015

Šiviljska lutka

Zadnja leta me je velikokrat zamikalo, da bi imela svoj šivalni stroj in si tako nemalokrat olajšala delo. Ko se mi je naposled le uresničila želja, se mi je odprl nov svet. 
Obiskala sem tečaj šivanja (začetni in nadaljevalni) in se hitro lotila dela. Na tečaju sem se naučila, kako si oblačila izdelati od samega začetka. Sedaj šivalni stroj, znanje in svojo iznajdljivost večinoma uporabljam za prikrojevanje oblačil. Zelo hitro sem ugotovila, da bi mi delo zelo olajšala šiviljska lutka, ki bi se namesto mene oblačila in slačila. 

Kaj sem za delo potrebovala?
Stojalo za oblačila, zelo močan lepilni trak (Duck tape), polnilo dveh vzglavnikov, majica, blago za prevleko, karton, škarje, šivalni stroj.

Kako sem to naredila?
  1. Oblekla sem daljšo majico z ovratnikom, katere mi ni bilo škoda.
  2. Svojega moža sem prosila, da me preko majice od vratu preko bokov v celoti prelepi z lepilnim trakom. Ko sem bila v celoti prelepljena, se na hrbtu po sredini prereže (majico in lepilni trak).
  3. Nato prelepiš vse luknje (vrat, roke, hrbet) razen spodaj pustiš odprto. Skozi odprtino lutko napolniš s polnilom in jo zapreš s kartonom. V karton izrežeš luknjo skozi katero gre stojalo za oblačila, kateremu odstraniš zgornji del za obešanje.
  4. Vse kar moraš sedaj še narediti je, da izbereš blago in ji narediš obleko.

3 komentarji:

  1. Jooooooj, hahahaha, kako noooooro dobra ideja! :) Bravo ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno....predvsem pa poceni! Hvala za idejo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala in upam, da ti bo uporabna še kakšna ideja:)

      Izbriši